Online Fordítás, Gyorsfordítás Minden Nyelven!

Kérdése Van? Hívjon Minket! +36 (30) 949 8132

Fordítóiroda

Helyszín

Bp, Madách Imre u. 3, Fél em. 1.

Nyitva

Hétfő-Péntek: 9:00-16:00

Email

transword01@gmail.com

Szakfordítás, szakmai fordítás

Rövid Határidővel!

Weboldal Fordítása

szakfordítás a fordítás egy olyan ága, amely egy szakszöveg írásban elvégzett nyelvi közvetítését jelenti. Akkor beszélünk szakfordításról, amikor egy szöveg fordításához nem elegendő az általános tudás, hanem egy adott szakterületen kiemelkedő ismeret szükséges a forrásnyelvi szöveg pontos megértéséhez, és lefordításához.

A szakfordítást megkülönböztetjük a műfordítástól.

A műfordítást olyan szakképzett fordítók végzik akik irodalmi és művészi tudással rendelkeznek amit lehetőleg közösen adott esetben az íróval együtt egyeztetve fordítják le az írói művet.

A szakfordítás típusai

 

Típusai közé tartozik minden olyan szöveg, amelynek értelmezéséhez szaktudás szükséges.

A szakfordításokat általában négy csoportba soroljuk (Koltay, p.39):

Műszaki szakfordítás (műszaki témájú szövegek fordítása), műszaki területek (olajipar, nyomdaipar,  orvostechnikaI ,szerszámgépipari eszközök használati utasításai, számítógép technikai fordításai stb.)

Továbbá, gyakori szakfordítási területek:

  • Egészségügy, gyógyászat, gyógyszeripar
  • IT
  • Ipar
  • Pénzügy, üzlet
  • Reklám, marketing

Okiratfordítás[szerkesztés]

„A szakfordítások körében készülő fordítások egyik alfaja az okiratfordítás, amelyet jellemzően hatósági eljárásban használnak fel. A hatósági eljárások sokfélesége miatt a fordítást igénylő okiratok is sokfélék lehetnek. Az okiratfordításhoz megfelelő képzettség kell, amelyhez a szakfordítói képesítés és az átlagos szakfordítások elkészítéséhez szükséges nyelvi kompetenciák megfelelő, de korántsem elegendő alapot jelentenek.

A jogi szakfordításoknál is hasonló a helyzet a legjobb és legérthetőbb szakfordítást csakis egy jogi végzettségű szakfordítótól fogjuk megkapni .Éppen ezért a Transword fordítósiroda minden esetben ha Szaknyelvi fordítási felkérést kapunk mindig a szakfordítókhoz fordulunk hogy a megrendelő minden esetben a szakmailag legjobb fordítást kapja amit minden esetben ellenőrzünk lektorálunk és hitelesítési záradékkal látjuk el.

Gépkönyv, használati utasítás, karbantartási útmutató fordítása kedvező árak és feltételek mellett, szakfordítók segítségével. Az ilyen jellegű fordítások esetén a képeket, ábrákat természetesen át tudjuk helyezni a magyar szövegbe, igyekszünk azt azonosra csinálni. Katalógus és prospektus fordítás, műszaki leírások, tervrajzok fordítása, biztonsági adatlap fordítás németről vagy angolról rendkívül gyorsan és szakszerűen, a magyar hatóságok előírásait figyelembe véve.

Weboldal Fordítása

Rövid Határidővel!

Kapcsolatfelvétel

Csapatunkkal az Alábbi Elérhetőségeinken Veheti Fel a Kapcsolatot

Irodánk

1075 Budapest
Madách Imre u. 3.
Fél emelet 1.

Telefonszámaink

Tel.: 06 - 1 - 321 -7672
Mobil: 06 - 30 - 949 - 8132

Email Címeink

transword01@gmail.com